понедељак, 15. јануар 2018.

Kako se zaštititi od sunca



Veoma je zabrinjavajuće kada saznate da nešto što bi trebalo da vas zaštiti od sunčevog zračenja, može imati potpuno suprotan efekat. Vrlo je važno da budete svesni toga, kao i da nemate osećaj lažne sigurnosti.

Mnoge kreme sadrže vrlo otrovne supstance, čija se toksičnost značajno povećava reakcijom sa hlorisanom vodom. Kako se onda zaštititi?

Pre svega, pridržavati se osnovne kulture, tj. pre ulaska u bazen (jezero, more) obavezno se istuširati. Ako ste kratko vreme izloženi suncu (15-30 minuta), bolje je da ne koristite nikakve zaštitne kreme, već da dopustite nezaštićenoj koži da pod dejstvom UV svetlosti poveća proizvodnju vitamina D.

Na taj način, omogućićete vašem organizmu da dobije više vitamina D, koji može da pomogne kod dijabetesa, mnogih vrsta tumora, bolesti jetre i bubrega.

Izvori čistoće - Formula 3
Povećati unošenje vitamina A,D i E kako bi sprečili negativne efekte sunčanja. Jedan od najboljih preparata je Formula 3 kompanije Sibirsko zdravlje. To su prirodne materije, koje štite ćelije spolja, iznutra i pojedinačno – na nivou ćelijske membrane koja je osetljiva na oksidaciju i pružaju „trostruki mehanizam“ zaštite:
- spoljašnju zaštitu ćelijama pružaju antioksidansi kao što je vitamin C, biljni bioflavonoidi (rutin, dihidrokvercetin), a takođe i ekstrakti koštica grožđa, borovnice, brusnice, majčine dušice i zelenog čaja. 

Oni stvaraju oko svake ćelije snažnu barijeru, vezuju i neutrališu slobodne radikale;

 - unutrašnju zaštitu ćelijama pružaju antioksidansni mikroelementi kao što su cink, selen, bakar i mangan, a takođe i riboflavin. Oni prodiru unutar ćelije i stimulišu rad protektornih unutarćelijskih fermenata koji neutrališu slobodan kiseonik koji se formira unutar ćelija;

- jačaju zidove ćelija, vitamini A i E, a takođe i likopen i beta-karoten štite od oštećenja. Oni prodiru unutar ćelijske membrane i blokiraju destruktivne procese oksidacije, koji mogu dovesti do formiranja opasnih „rupa“ u ćelijskim zidovima. Zahvaljujući svom trostrukom efektu „Izvori Čistoće Formula 3“ ne samo da čiste organizam od otpada, već ga i štite od drugih opasnijih ekoloških faktora, koji su pristuni u savremenim gradovima.

Koristiti prirodne proizvode za zaštitu od sunčanja, zasnovane na lekovitom bilju i u kojima nema otrovnih hemikalija.




Preporučujemo još jedan preparat, NARATAJ  Mleko za telo sa zaštitnim faktorom SPF 30, efikasno štiti od UVA i UVB zračenja, hidrira i neguje kožu zahvaljujući kombinaciji vitamina E i pantenola. Ekstrakt nevena i kompleks dragocenih ulja brižljivo neguju kožu tela čineći je glatkom i nežnom.

• Visoki stepen zaštite od fotostarenja i pigmentacije kože.

• Vodootporno.

• Proizvod je efikasan prilikom direktnog izlaganja suncu do 7 sati.

Ne sadrži sulfate, parabene, ftalate, mineralna ulja, veštačke boje i mirise. Nije testirano na životinjama.


Нема коментара:

Постави коментар